banner festival 23

— woensdag 9 november 2022, 12:05 | 0 reacties, praat mee

Stimuleringsfonds voor de Journalistiek start vernieuwingstraject voor lokale organisaties en onderzoeksredacties

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ) start met een vernieuwingstraject, speciaal gericht op lokale journalistieke organisaties en onderzoeksredacties. Het fonds biedt een innovatiecoach aan, samen met een budget van tien tot twintigduizend euro, om te investeren in organisatievernieuwing. Daarnaast is er een half jaar begeleiding. Laatste wijziging: 9 november 2022, 12:06

Met de subsidieregeling probeert SvdJ bij te dragen aan het realiseren van de ambitie van het kabinet om de lokale journalistiek en onderzoeksjournalistiek te stimuleren.
 
‘Met dit traject kunnen we lokale en onderzoeksjournalistieke partijen door middel van gerichte begeleiding, inspiratie en een klein budget een duwtje in de rug geven’, zegt Willemijn Dekker, innovatiecoördinator bij SVDJ.

Het traject duurt ongeveer een half jaar en bestaat uit vier fases: problemen die binnen de organisatie spelen signaleren, op zoek gaan naar oplossingen, de oplossingen toepassen en het traject uiteindelijk evalueren. Ook wordt er een ‘innovatietour’ georganiseerd waarbij deelnemers langs verschillende journalistieke organisaties gaan om inspiratie op te doen.

Inschrijven voor het traject kan tot en met 21 november. Op 24 januari 2023 start het programma met een kick-off voor alle deelnemende organisaties.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.