data als kans

Bijeenkomst

STATUS QUO: Sheila Sitalsing over 12 jaar Rutte

30 november 2022, 20:00
Arminius - Rotterdam Laatste wijziging: 18 november 2022, 15:33

In STATUS QUO bevraagt programmamaker Marianne Klerk één uur lang met een gast de dingen die we voor vanzelfsprekend nemen en vragen ze zich af hoe het anders kan. In deze vierde editie spreekt zij met freelancejournalist en schrijver Sheila Sitalsing over 12 jaar Rutte.

Mark Rutte is onze langstzittende premier. Al 12 jaar leidt hij het land. Hij overleefde tal van schandalen en kabinetscrises. Niet voor niets heeft hij de bijnaam ‘Teflon Mark’. Hoe flikt hij het telkens weer? Wat zegt dat over Nederland? En kunnen we ons nog een andere premier voorstellen en wie dan?

Ontelbare keren beschreef Sheila Sitalsing de machtspolitiek van Mark Rutte in haar prijswinnende Volkskrantcolumns. In haar boek Mark: portret van een premier dook ze dieper in het verschijnsel Rutte. Ze ontcijferde daarbij zijn lichaamstaal, taalgebruik en argumentatie, wat haar onder andere bracht bij de “methode-Mark”: “de vijand smoren in ontwapenende vriendelijkheid.” Het is onderdeel van zijn speciale techniek waarmee Rutte vriend en vijand aan zich weet te binden, volgens Sitalsing. Hoe werkt dit precies en voor hoe lang nog?

Meer informatie en tickets hier.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.