— dinsdag 14 oktober 2014, 08:23 | 0 reacties, praat mee

Stapel erkent fraude bij Omroep Brabant

Onderzoeker Diederik Stapel heeft bij Omroep Brabant toegegeven dat hij opnieuw onzorgvuldig te werk is gegaan. Hij reageerde onder een valse naam op een Amerikaans artikel over hemzelf. 'Een niet slimme wanhoopsdaad' noemt Stapel het in een reactie aan Omroep Brabant. Stapel geeft toe dat de beschuldiging waar is. Het idee was om zijn naam te zuiveren en zich te verweren tegen negatieve reacties. Op het Amerikaanse wetenschappelijke blog Retraction Watch verscheen een stuk over de 'fraudeprofessor' die als docent aan de slag ging bij Fontys Hogescholen. Ene 'Paul' reageerde en sprak over Stapel alsof het iemand anders was. De beheerder van de blog vroeg hem of hij misschien Diederik Stapel zelf was? In eerste instantie ontkende Stapel, wat hij ook deed tegen het Tilburgse Universiteitsblad Univers. maar hij moest het later toch toegeven.

Bekijk meer van

Diederik Stapel

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.