— dinsdag 31 maart 2020, 10:02 | 0 reacties, praat mee

Stan van Pelt wint prijs voor wetenschapsjournalistiek

Van Pelt met een symbolische beitel. De officiële uitreiking volgt later dit jaar.

Wetenschapsredacteur Stan van Pelt heeft de prijs voor de beste wetenschapsjournalistieke productie van Nederland in 2019 gewonnen. Van Pelt volgde voor Voxweb.nl maandenlang neurowetenschapper Sebo Uithol in de aanloop naar diens aanvraag voor een ERC-grant.

Het verhaal leest ‘bijna als een thriller’, aldus de jury.  De fysieke overhandiging van de ‘Gouden beitel’, zoals de prijs heet, volgt vanwege de maatregelen tegen het coronavirus later dit jaar.


Vanwege de coronamaatregelen maakte maakte bestuurs- en jurylid Nadine Böke Van Pelts winst zondagavond in een video bekend. Op de tweede plaats eindigde Jop de Vrieze voor een serie artikelen in de Groene Amsterdammer over vaccinaties. Frank van Kolfschooten staat op de dere plek met een artikel in NRC over het vermeende plagiaat van Dymph van den Boom, oud-rector van de UvA. Meer bij Vox

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.