— vrijdag 14 oktober 2016, 09:36 | 1 reactie, praat mee

Spreekbuis verschijnt weer in print

Sinds deze week is dagblad De Gooi en Eemlander een samenwerking begonnen met Spreekbuis, meldt Adformatie. Het regiodagblad en omroepplatform gaan medianieuws met elkaar delen.

Ook verschijnt er om de week een Spreekbuis-pagina in De Gooi en Eemlander. Hiermee keert het meer dan 70 jaar oude omroepplatform weer terug in print.

De laatste nieuwskrant voor de publieke omroep verscheen in maart 2013. In 2014 kwam het vakblad terug in de vorm van online platform Spreekbuis.nl. Later werd er ook een app gelanceerd.

 

Bekijk meer van

Spreekbuis Gooi en Eemlander

Praat mee

1 reactie

Herman Spinhof, 17 oktober 2016, 15:24

Als het dan maar geen ‘Spreekbuis’ wordt van de omroepen.

Voorheen stond er altijd een ’ tussen Spreek’buis, een woordspeling, maar geen grap: Spreek’buis was allerminst een spreekbuis, had een redactiestatuut en er zijn heel wat redactieraad-vergaderingen en dialoogjes met omroepbazen aan gespendeerd om dat voor elkaar te krijgen. Onenigheden konden hoog oplopen: zoals het plaatsen van een foto van de privé auto (ik dacht’n Ferrari) van omroepbaas Max de Jong, op rekening van de omroep tankend bij de benzinepomp van de omroep! Of de onenigheid met voormalig directeur IKON, Martin Fröberg, die een stukje over het stoppen van jeugd-tv in dagblad De Stentor ongewenst achtte en de schrijver van het stukje (ondergetekende, die ook voor Spreek’buis schreef) voor de raad voor de journalistiek daagde, maar dat verloor. ... Enkele voorbeelden waar de redactie van toen (1985-2000) nog een hele lijst aan kan toevoegen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.