banner printplaza 1

— donderdag 3 juli 2014, 09:06

‘Sportrechten NOS onder de loep’

De NOS moet inzichtelijk maken welk bedrag de omroep jaarlijks betaalt voor het uitzenden van samenvattingen van de Eredivisie. Staatssecretaris Sander Dekker (Media) wil op deze manier een einde maken aan de schimmigheid rond de kosten van sportrechten, zo meldt De Telegraaf. De NOS en de eredivisie spraken af dat er geen informatie over de hoogte van de betaalde bedragen naar buiten mag komen. Zo’n overeenkomst is nu de standaard bij onderhandelingen over uitzendrechten, op overtreding staat meestal een boete.

Dekker vindt ook dat biedingen op grote sportevenementen als EK’s en WK’s voetbal en de Olympische Spelen transparanter moeten worden. Het is een reactie op een verzoek van VVD-Kamerlid Ton Elias. Hij wil controleren waar de honderden miljoen euro’s publiek geld in Hilversum precies naartoe gaan. ‘Sportrechten worden betaald met publiek geld, dus moet de Kamer zijn controlerende werk kunnen doen’, stelt Elias. De VVD is blij met de reactie van Dekker, meldt RTL Nieuws. Volgens Elias geeft dit “de commerciële omroepen een betere kans op eerlijke concurrentie. Krachtig ook dat de staatssecretaris de gegevens bij de NOS heeft gevorderd.”

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.