— donderdag 16 april 2009, 08:53

Spoeddebat actie burgemeester Utrecht

In de Utrechtse gemeenteraad vindt vanmiddag om 14:30 uur het spoeddebat plaats over het ingrijpen van burgemeester Aleid Wolfsen bij huis-aan-huiskrant Ons Utrecht. Het weekblad beschuldigt Wolfsen er van dat hij de persvrijheid heeft beknot. De burgemeester zou de publicatie over declaraties in Ons Utrecht hebben verhinderd. Uitgeverij Holland Combinatie besloot uiteindelijk het bewuste artikel over de - mogelijk gedeeltelijk onterechte - pensionkostenvergoeding van de burgemeester niet te plaatsen. Beroepsvereniging NVJ zit vanmiddag om de tafel met de uitgever. Volgens de NVJ heeft de uitgever het redactiestatuut overtreden: "De hoofdredacteur is verantwoordelijk voor de inhoud van de krant en niet de uitgever." Meer bij De Telegraaf / De Pers / NRC.next / ANP via BNR

Bekijk meer van

hah

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.