— vrijdag 15 augustus 2014, 09:42 | 0 reacties, praat mee

‘Hesje voor journalisten Schilderswijk’

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen wil een speciaal hesje voor journalisten die verslag doen van de onrusten in de Schilderswijk. Dat vertelde hij gister bij de gemeenteraadsvergadering in Den Haag. Afgelopen zondag werden tijdens de Mars voor de Vrijheid in de Schilderswijk twee journalisten belaagd. Van Aartsen vindt dat journalisten in vrijheid hun werk moeten kunnen doen, maar stelt dat het voor de politie vaak lastig is om te zien wie journalist is en wie niet. “Vroeger hadden journalisten een perskaart. Iedereen die nu met een camera loopt kan ook andere bedoelingen hebben”, aldus Van Aartsen bij de raadsvergadering. “Als journalisten met hesjes zouden lopen, zou het voor de politie makkelijker zijn zijn om onderscheid te maken.” Het hesje is een idee van de politie. Van Aartsen wil op korte termijn overleg met journalistenvakbond NVJ, dat de Haagse burgervader eerder al vroeg de veiligheid van journalisten in de Schilderswijk beter te waarborgen. De NVJ zegt uit te zien naar een gesprek met de gemeente over de incidenten. Het is prettig dat er aandacht is voor de omstandigheden waarin journalisten hun werk moeten doen, vindt NVJ-secretaris Thomas Bruning. Het is volgens Bruning echter zaak éérst te praten en dan pas met oplossingen te komen. Het voorstel voor een speciaal hesje komt voor hem dan ook te vroeg.

Bekijk meer van

Schilderswijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.