website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Sonja Barend Award voor Zomergasten-uitzending Van der Laan

Lars Pasveer — Geplaatst in interview op woensdag 18 oktober 2017, 08:58

VPRO

VPRO

Nieuws

Het Zomergasten-interview dat Janine Abbring afgelopen juli met de onlangs overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan hield, is verkozen tot het beste televisie-interview van het afgelopen seizoen. De jury van de Sonja Barend Award 2017 prijst Abbrings talent om te luisteren en “emoties te benoemen in plaats van ze te trekken”.

Omdat de doodzieke Van der Laan wist dat hem nog maar weinig tijd restte, was de uitzending beladen. Jurylid Max van Weezel noemt het “dapper van Van der Laan om dit interview te geven en knap van Janine Abbring dat het geen kitsch werd.” 

Tv-recensent bij de Volkskrant Haro Kraak is vol lof voor Abbring: “Zelfs als je de timing van het aftreden en overlijden van Van der Laan buiten beschouwing laat, was dit een klein wonder van een gesprek: intiem en diepgravend. Abbring laat zien dat je er niet altijd meer uithaalt door keihard en kritisch te zijn, maar dat goed luisteren, geduldig zijn en goed doorvragen soms meer dan voldoende kan zijn.”

De jury hoopt dat Abbring Zomergasten nog jaren blijft doen. In een gesprek met de VARAgids, organisator van de Sonja Barend Award, zegt Abbring dat ze daar voor voelt. Ook de VPRO zou welwillend staan tegenover een voortzetting. “Maar er is nog niks getekend, dus nog even een voorbehoud”, aldus Abbring. Meer bij Sonja Barend Award

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.