word actief nvj klein

— vrijdag 1 juni 2012, 13:52 | 0 reacties, praat mee

Solliciteren

Bij de Wereldomroep verdwijnen 270 van de 350 banen. Die kaalslag zorgt voor een bijzondere sfeer op de redactie. Angelo Leemput, coördinator centrale redactie, schreef er vorig nummer een prachtig, eerlijk en realistisch stuk over. Een bijzondere mix van toewijding, realisme en cynisme maakt zich van mensen meester als een massale ontslagronde zich aandient. Laatste wijziging: 18 maart 2014, 12:10

Voor wie niet kan blijven, het merendeel, wacht de zoektocht naar een ander bestaan. In veel gevallen een andere baan. Het is een situatie waar velen in de journalistiek de afgelopen jaren ervaring mee hebben opgedaan.

Bij de Wereldomroep hebben ze dat, gezien de omstandigheden, niet eens zo gek opgepakt. Hoe precies, dat beschrijft Wereldomroep-collega Jolan Douwes (pagina 28). De medewerkers kunnen cursussen volgen en zich daarmee voorbereiden op het einde van hun dienstverband.

Het blijft natuurlijk een pleister op de wonde, maar het komt mij een stuk beter over dan een sociaal plan met alleen een financiële regeling. En eigenlijk is het misschien wel een idee voor iedereen om zich eens in de zoveel jaar af te vragen of je nog wel op de goede plek zit. En dat de werkgever daar ondersteuning voor biedt. In de ideale wereld zeg je liever je baan op, dan dat een ander je de wacht aan zegt.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.