banner anp

— woensdag 30 juli 2014, 09:11

‘Snowden zou naar de VS moeten gaan’

De Duitse minister van Justitie Heiko Maas heeft tegenover persbureau dpa gezegd dat NSA-klokkenluider Edward Snowden waarschijnlijk het beste kan terugkeren naar de Verenigde Staten. Volgens Maas is het alternatief dat Snowden de rest van z'n leven wordt opgejaagd en zich van asielaanvraag naar asielaanvraag moet slepen. In Duitsland wil de oppositie Snowden graag spreken voor een speciale commissie, om hem te ondervragen over de NSA. De Duitse regering wil de grenzen echter niet openen voor de klokkenluider, omdat het de banden met de Verenigde Staten niet in gevaar wil brengen. De Duitse autoriteiten zouden Snowden moeten aanhouden, als hij het land bezoekt. Een verzoek van Duitsland om duidelijkheid wat Snowden bij een eventueel proces in de Verenigde Staten te wachten staat, blijft vooralsnog onbeantwoord. Maas stelde tegenover dpa dat Snowdens daad lastig te beoordelen is. "We hebben in Duitsland geen strafrecht gebaseerd op moreel besef", aldus Maas. Er zullen echter volgens de minister altijd strafrechtelijk relevante zaken zijn, die desondanks moreel te rechtvaardigen zijn.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.