— maandag 16 juni 2014, 10:18 | 0 reacties, praat mee

Baas over eigen bord

Tijdens de jaarlijkse conferentie voor Apple-ontwikkelaars WWDC heeft Apple laten zien welke plannen het heeft voor hun mobiele besturingssysteem iOS 8, dat in de herfst uitkomt en enkel op iPhones (4s en hoger) en iPads (tweede generatie en hoger) draait. Laatste wijziging: 17 juni 2014, 12:21

De belangrijkste wijziging is mijn inziens de vrijheid om straks zelf je toetsenbord te kiezen. Apple heeft hun standaard toetsenbord flink verbeterd. Net als onder Android leert het je taalgebruik en doet het op basis van woorden vervolgsuggesties, wat het samenstellen van complexe teksten flink versnelt. Gek genoeg wordt Nederlands bij dat voorspellen voorlopig niet ondersteund.

Nu de grip van Apple’s fluwelen vuist iets verslapt, hebben makers van populaire Android-toetsenborden gelukkig aangekondigd ook met iOS-versies te komen. Met Swiftkey (mijn persoonlijke favoriet) kun je dan ook door te vegen woorden vormen. Het heeft daarnaast gewoon Nederlandse voorspellende gaven.

apple.com/ios/ios8

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.