— maandag 16 juni 2014, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Myo

De mens heeft het nodige uitgevonden om abstracte objecten in de digitale wereld te kunnen manipuleren: het toetsenbord voor letters op een scherm, een muis voor pictogrammen, een joystick of controller voor de elementen in een computerspel.

Thalmic Labs voegt daar iets aan toe: een armband waarmee jij zelf de controller wordt. De Myo, met diverse gevoelige sensoren, schuift relatief hoog over de arm. Daar detecteert het subtiele elektrische impulsen in de voorarmspieren – haptische feedback – en vertaalt die in instructies.

Ook detecteert de Myo de eigen oriëntatie in de ruimte. Zo kun je met een handbeweging slides in een presentatie doorschuiven, bewegingen vertalen naar spellen of je computer bedienen met handbewegingen, zonder steeds naar het scherm te hoeven kijken.

Ontwikkelaars kunnen een speciale editie van de Myo nu bestellen. De consumentenversie van de Myo komt in september op de markt en kost dan 149 dollar.

thalmic.com/en/myo/

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.