— maandag 16 juni 2014, 10:26 | 0 reacties, praat mee

Myo

De mens heeft het nodige uitgevonden om abstracte objecten in de digitale wereld te kunnen manipuleren: het toetsenbord voor letters op een scherm, een muis voor pictogrammen, een joystick of controller voor de elementen in een computerspel. Laatste wijziging: 17 juni 2014, 12:29

Thalmic Labs voegt daar iets aan toe: een armband waarmee jij zelf de controller wordt. De Myo, met diverse gevoelige sensoren, schuift relatief hoog over de arm. Daar detecteert het subtiele elektrische impulsen in de voorarmspieren – haptische feedback – en vertaalt die in instructies.

Ook detecteert de Myo de eigen oriëntatie in de ruimte. Zo kun je met een handbeweging slides in een presentatie doorschuiven, bewegingen vertalen naar spellen of je computer bedienen met handbewegingen, zonder steeds naar het scherm te hoeven kijken.

Ontwikkelaars kunnen een speciale editie van de Myo nu bestellen. De consumentenversie van de Myo komt in september op de markt en kost dan 149 dollar.

thalmic.com/en/myo/

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.