— maandag 1 juli 2013, 14:05

Sky News vrijuit na e-mailkraak

De Britse mediawaakhond Ofcom heeft geoordeeld dat een e-mailkraak door zender British Sky Broadcasting (BSkyB) geen geldende regels voor zenders heeft overtreden. De Ofcom startte vorig jaar een onderzoek nadat bleek dat Sky News de mails van een man had bekeken die zijn eigen dood in scène had gezet. Volgens de Ofcom was deze zaak zo uitzonderlijk dat het betrokken echtpaar niet kon verwachten dat hun privacy gerespecteerd zou worden. Wel heeft Sky News de grenzen van wat is toegestaan opgezocht, aldus Ofcom. Dat de zender heeft gehackt om de mails in te zien, is volgens Ofcom "ernstig" en "verdient nader onderzoek". BSkyB zegt dat het hacken als middel om onderzoeksjournalistiek te bedrijven zorgvuldig is ingezet. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.