— vrijdag 20 april 2012, 15:57

Site offline na publicaties FD-artikelen

Blog Huizenmarkt-zeepbel.nl is offline gehaald. Volgens de weblog na dreigement van auteursrechtenbureau Auxen (voorheen Cozzmoss) die namens het Financieele Dagblad hun auteursrecht handhaaft. Op de site zijn in de comments artikelen van het FD gevonden. Auxen ontkent de beschuldiging. "Buiten het verzoek voor het controleren van de benodigde toestemming voor de publicaties en het verzoek om actie te ondernemen indien er geen toestemming is verkregen, is namens Auxen of namens Het FD geen ander verzoek gedaan", aldus Bart Bouter van Auxen. Auxen stelt huizenmarkt-zeepbel.nl te hebben geïnformeerd of de artikelen met toestemming van het FD online zijn geplaatst en verzocht de site toestemming te vragen als dat niet het geval was óf alle artikelen van het FD te verwijderen. Ook heeft Auxen kenbaar gemaakt controles uit te voeren. Indien dan zou blijken dat artikelen van het FD op de site staan dan zou er mogelijk om een schadevergoeding gevraagd kunnen worden. Inmiddels heeft Huizenmarkt-zeepbel.nl een tijdelijke site opgezet, zonder links naar artikelen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.