— woensdag 28 januari 2009, 08:45

‘Sir David’ krijgt reli-haatmail

Gelauwerd documentairemaker Sir David Attenborough heeft onthuld met regelmaat haatmail te ontvangen in verband met zijn werk. Het gaat daarbij om gelovigen die vinden dat Attenborough verzuimt god "het krediet te geven dat hij verdient" voor de wonderlijke natuur die hij laat zien. "Ze vertellen me dat ik moet branden in de hel", aldus Attenborough in het jongste nummer van tv- en radiogids The Radio Times. Attenborough stelt dat de gewenste kredietwaardigheid altijd gaat om mooie, lieflijke dieren als de kolibrie. "Ik schrijf wel eens terug dat ik alleen maar kan denken aan de worm die zich door de oogbol van een hongerig Afrikaans kind eet. De worm kan niet anders leven, dan door een oogbol te graven. Ik kan dat niet vereenzelvigen met een heilige en goedaardige schepper." Vorig jaar reageerde Attenborough op berichten dat de Evangelische Omroep zijn documentaires verknipte om evolutionaire elementen naar de achtergrond te brengen, door de BBC te vragen voorwaarden aan te scherpen. De atheïst Attenborough is fel tegenstander van creationisme, het geloof in een scheppende god. Dat creationisme naast evolutie staat als 'alternatieve zienswijze' noemt de documentairemaker "vreselijk".

Bekijk meer van

BBC

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.