— woensdag 18 juli 2012, 09:44 | 0 reacties, praat mee

BBC wil rellenfilms kunnen uitzenden

De BBC overweegt in beroep te gaan tegen een rechterlijk verbod op een gedramatiseerde weergave van de rellen van vorig jaar. In de nu verboden film The Riots: In their own Words werden ervaringen van relschoppers belicht. Een rechter verbood uitzending (eigenlijk gepland voor afgelopen maandag) en verbood bovendien dat delen ervan op enigerlei wijze in de media belanden. Als gevolg van speciale juridische omstandigheden mag verder niet gemeld worden welke rechtbank het verbod oplegde of om welke reden dat gebeurde. De film, op basis van een stuk door toneelschrijver Alecky Blythe, maakt gebruik van letterlijke interviews met 270 relschoppers. Een tweede film, op basis van interviews met politiemensen, is eveneens verboden. De films moesten samenvallen met het de uitbraak van de rellen, vorig jaar. De BBC hoopt de films op een later moment alsnog te kunnen uitzenden.

Bekijk meer van

BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.