word studentlid

— donderdag 20 maart 2014, 09:17

School welles-nietest met AD

UPDATE De openbare basisschool 'West' uit Capelle aan den IJssel heeft in een persbericht, eerder deze week, gesteld dat een artikel in het AD claimt dat het een leraar heeft geschorst, terwijl dat niet zo was. De docent greep in bij een ruzie en pakte een van de pesters vast. Zijn ouders deden daarop aangifte wegens mishandeling en een politie-onderzoek volgde. De school stelt dat de leraar - die erg zou zijn aangedaan door het incident - op eigen verzoek verlof kreeg. In het AD-stuk wordt echter gesproken over een schorsing, de basis van het conflict. De school ontkent dat de docent op verlof werd gestuurd en dat het AD feiten verdraait. Echter, in een eerder bericht dat aan ouders is verspreid, schrijft de school dat "De directie van obs West heeft besloten om meester Henk Heespelink tijdens de periode van onderzoek niet in te zetten binnen zijn werk." Laatste wijziging: 20 maart 2014, 13:15

Het onderzoek door het Openbaar Ministerie werd uiteindelijk afgesloten met een excuusbrief van de docent aan de bewuste jongen. De leraar betreurt daarin het vastpakken. De docent heeft deze week zijn werkzaamheden voor de school hervat.

NB Een eerdere versie van dit bericht baseerde zich op de officiële persmelding van obs West. Deze wijkt op het cruciale punt van non-actiefstelling af van de (niet geanonimiseerde) brief die aan ouders en verzorgers is gestuurd. Met die extra informatie zou het originele bericht een duidelijk andere insteek hebben gehad, hetgeen hierboven is hersteld.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.