persveilig seminar

— maandag 25 juli 2011, 09:05 | 0 reacties, praat mee

‘Meer kranten schuldig aan afluisteren’

News of the World lijkt niet de enige Britse tabloid uit het Murdoch-imperium te zijn die zich schuldig heeft gemaakt aan afluisterpraktijken. Volgens BBC´s Newsnight zouden oud-journalisten van nog twee Britse kranten hebben gezegd dat hun werkgevers illegaal voicemails lieten afluisteren. Het gaat om de Daily Mirror en de Sunday Mirror. Ook zouden die praktijken dagelijks zijn uitgevoerd. Onder andere actrice Liz Hurley en voetballer Rio Ferdinand zouden zijn afgeluisterd. Een ander opvallend 'slachtoffer' is Rebekah Brooks, directeur van News of the World ten tijde van de hacks en recent opgestapt bij uitgever News International. In haar tijd als hoofdredactrice van The Sun zijn berichten op haar antwoordapparaat afgeluisterd door journalisten van de zondagse zusterkrant, waar Brooks eerder drie jaar lang de baas was geweest. Laatste wijziging: 25 juli 2011, 13:04

En de problemen voor mediabedrijf News Corp. zijn nog lang niet voorbij. In Amerika komt er, na een verkennend onderzoek van de FBI, nu ook een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Meer bij BBC / NRC / RTL Nieuws / de Volkskrant / Huffington Post / WSJ

 

 

 

 

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.