— maandag 25 juli 2011, 09:05 | 0 reacties, praat mee

‘Meer kranten schuldig aan afluisteren’

News of the World lijkt niet de enige Britse tabloid uit het Murdoch-imperium te zijn die zich schuldig heeft gemaakt aan afluisterpraktijken. Volgens BBC´s Newsnight zouden oud-journalisten van nog twee Britse kranten hebben gezegd dat hun werkgevers illegaal voicemails lieten afluisteren. Het gaat om de Daily Mirror en de Sunday Mirror. Ook zouden die praktijken dagelijks zijn uitgevoerd. Onder andere actrice Liz Hurley en voetballer Rio Ferdinand zouden zijn afgeluisterd. Een ander opvallend 'slachtoffer' is Rebekah Brooks, directeur van News of the World ten tijde van de hacks en recent opgestapt bij uitgever News International. In haar tijd als hoofdredactrice van The Sun zijn berichten op haar antwoordapparaat afgeluisterd door journalisten van de zondagse zusterkrant, waar Brooks eerder drie jaar lang de baas was geweest.

En de problemen voor mediabedrijf News Corp. zijn nog lang niet voorbij. In Amerika komt er, na een verkennend onderzoek van de FBI, nu ook een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Meer bij BBC / NRC / RTL Nieuws / de Volkskrant / Huffington Post / WSJ

 

 

 

 

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.