— dinsdag 27 maart 2012, 09:44

Schippers kritisch over medische tv

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) vindt dat zorgverleners en zorginstellingen terughoudend moeten zijn met het meewerken aan realityprogramma's. Dat schrijft ze in een brief aan de TWeede Kamer naar aanleiding van het omstreden televisieprogramma 24 uur: Tussen Leven en Dood. Schippers gaat bij alle ziekenhuizen de richtlijnen voor het omgaan met medische gegevens en de handleiding voor cameratoezicht en beeldopnamen nog eens onder de aandacht brengen. Van het programma werd vorige maand bekend dat tv-producent Eyeworks zonder toestemming patiënten had gefilmd in het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam. Gevolg was dat aangifte werd gedaan tegen het VUmc. Het programma werd eenmalig uitgezonden, maar door de commotie trok het ziekenhuis zich uiteindelijk terug. Eyeworks, RTL en VUmc hebben uiteidenlijk besloten om de gemaakte kosten van het programma te delen. Meer bij Novum via NU.nl

Bekijk meer van

RTL

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.