banner festival 23

— dinsdag 16 september 2014, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Schiphol-verhaal wint NK Kiosk

Anne de Blok, Jonas Kooyman en Beike Looijse hebben het door TPO Magazine en Villamedia georganiseerde Nederlands Kampioenschap Kioskverkoop voor Journalisten gewonnen. Hun verhaal 'Verslagen door Schiphol: Hoe een milieuminister machteloos kwam te staan' werd in Blendle, eLinea en MyJour samen 494 keer verkocht. Tweede werd Lieke Sniekers, die haar verhaal over normcore 281 keer verkocht zag worden. Anouk Broersma werd derde, haar verhaal over Afrikaans wantrouwen tegen westerse medicijnen werd 171 keer verkocht. Laatste wijziging: 16 september 2014, 12:07


Vlnr: Beike Looijse, Anne de Blok en Jonas Kooyman

In totaal vonden de artikelen van de deelnemers aan het NK Kiosk 1252 keer een betalende lezer, waarbij het grootste deel via Blendle kwam. Alle deelnemers krijgen de opbrengst van hun artikel uitbetaald, maar van de winnaars verdubbelt TPO Magazine die opbrengst. Daarnaast krijgen zij de kans om bij TPO Magazine een kanaal te beginnen en krijgen ze voor dat kanaal advertentieruimte bij Villamedia.

Een belangrijke les van het NK Kiosk is dat kwaliteit en marketing van een verhaal hand in hand gaan. Zo verschenen de winnaars bij het radioprogramma Haagse Lobby van WNL (hier terugluisteren, vanaf 48:30), werd op de websites van Follow The Money,  Earth Matters en Milieudefensie een nieuwsbericht op basis van hun reconstructie geplaatst en waren zij bijzonder actief op social media.

Bovendien geven de winnaars blijk van een slim gevoel voor modern publiceren. Ze hebben het artikel namelijk niet alleen geschreven voor het NK Kiosk, maar hebben het inmiddels ook via Follow The Money gepubliceerd. Met een behoorlijk tijdloos verhaal bereiken zij dus meerdere keren een publiek.

Bekijk een overzicht van de verhalen die aan het NK Kiosk deelnamen via Blendle, MyJour of eLinea.

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.