Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 27 november 2023, 15:18 | 0 reacties, praat mee

Satellieten van Elon Musk zullen Gaza alleen van internet voorzien na goedkeuring van Israël

© REX

De satellieten van Starlink, het bedrijf van zakenman Elon Musk, zullen Gaza alleen van internet voorzien na goedkeuring van Israël. De Israëlische minister voor Communicatie Shlomo Karhi meldt op socialmediaplatform X dat daarover een principeakkoord is bereikt met zijn ministerie. Laatste wijziging: 27 november 2023, 15:48

Karhi feliciteert Musk op X met het bereiken van een akkoord.

“Als gevolg van deze belangrijke overeenkomst, kunnen Starlink-satellieteenheden alleen worden bediend in Israël met de goedkeuring van het Israëlische ministerie van Communicatie, met inbegrip van de Gazastrook”, aldus de minister. Musk is volgens lokale media maandag in Israël voor een ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu en president Isaac Herzog.

Musk is onder meer topman van ruimtevaartbedrijf SpaceX. Dat concern neemt met dochteronderneming Starlink een belangrijke positie in bij het verzorgen van internet in afgelegen of dunbevolkte gebieden.

De ondernemer zegde na berichten over uitgevallen communicatielijnen in Gaza hulporganisaties eind oktober al hulp toe van Starlink, al was die wel voorbehouden aan “internationaal erkende” hulporganisaties.

Bekijk meer van

Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.