mgm nvj maart

— vrijdag 6 december 2013, 09:38

‘Sanoma wil meer grip op SBS’

Om meer controle te krijgen op televisiebedrijf SBS zou het Finse Sanoma, dat een meerderheidsbelang bezit, stappen hebben gezet om programmadirecteur Remko van Westerloo op een zijspoor te zetten. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD) op basis van bronnen binnen het bedrijf. Van Westerloo zou worden gezien als een vertrouweling van John de Mol, die een minderheidsbelang in SBS bezit. Laatste wijziging: 6 december 2013, 10:54

De Mol zou Sanoma willen uitkopen, maar berichten over een dergelijke transactie werden door Sanoma direct van de hand gewezen.

De relatie tussen Sanoma en De Mol zou volgens het FD met dalende prestaties en aantrekkingskracht van SBS-zenders eveneens een neergaande lijn hebben gekregen. De Mol heeft contractueel het recht de programmadirecteur aan te wijzen - Van Westerloo heeft zijn voorkeur.

Volgens de Finse uitgever is een contractueel verplicht minimum qua kijkcijfers niet gehaald, waarmee De Mols mandaat vervalt. In januari volgen maatregelen, stelt het FD.

Dat zou een aanpassing van het takenpakket van Van Westerloo kunnen zijn. Ook zullen zenderdirecteuren mogelijk direct aan SBS-topman Hans Edin moeten gaan rapporteren.

Bekijk meer van

SBS Sanoma

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.