— maandag 3 november 2008, 08:54

Sanoma waarschuwt voor minder omzetgroei

Het Finse mediaconcern Sanoma verwacht dat de omzet dit jaar minder hard zal groeien dan vorig jaar. Het bedrijf, in Nederland uitgever van onder andere Flair en Autoweek, heeft last van de onzekerheid over de economie en een afnemend consumentenvertrouwen. Dit is te merken op de advertentiemarkten, zo liet Sanoma weten. In 2007 groeide de omzet nog met 6,7 procent. Sanoma verwacht over geheel 2008 een iets lager groeitempo. Het bedrijfsresultaat zal gelijk zijn aan vorig jaar. De uitgever boekte in de eerste negen maanden van dit jaar een omzetgroei van 4,9 procent tot 2,23 miljard euro. Advertenties zijn goed voor bijna een kwart van de inkomsten. Sanoma ziet de advertentieverkoop op internet nog wel hard groeien. Meer bij Fem Business

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.