— vrijdag 6 april 2018, 11:17 | 0 reacties, praat mee

Sanoma stopt met modelovereenkomst per opdracht

ANP / Koen van Weel

Freelancers die voor de tijdschriften van Sanoma werken hoeven binnenkort niet meer voor ieder klusje een aparte opdrachtovereenkomst te ondertekenen. Dat is nu nog wel het geval. Sanoma wil van die administratieve rompslomp af en gaat freelancers eenmalig een modelovereenkomst geven, die geldt voor onbepaalde tijd.

Dat meldt de uitgever in een mail aan freelancers, die in het bezit is van Villamedia. Wanneer er wijzigingen in de modelovereenkomst van Sanoma komen, krijgen freelancers daar te zijner tijd meer informatie over. In zo’n geval kan de freelancers gevraagd worden een nieuwe overeenkomst te tekenen.

In de mail van Sanoma wordt een nieuwe manier van werken met freelancers geïntroduceerd. Over de andere wijzigingen heeft Villamedia al eerder bericht. Zo mogen freelancers binnenkort niet meer werken op apparatuur van Sanoma, en moeten ze ook hun Sanoma-mailadres inleveren, als ze dat hebben. Met de maatregelen wil de uitgeverij schijnzelfstandigheid voorkomen. 

De wijzigingen worden gefaseerd doorgevoerd. De afgelopen periode werd een pilot uitgevoerd bij Margriet. In juni of juli worden de regels doorgevoerd bij vtwonen, Flow en de Disney-titels. Libelle volgt in september of oktober, terwijl Ouders van Nu, Kek Mama en Viva Mama in oktober of november over gaan. Bij Veronica Magazine en Totaal TV gaan de nieuwe regels in november of december in. De titels van het kids-cluster, Story en de branded content-afdeling volgen in het eerste kwartaal van 2018.

Bekijk meer van

Sanoma

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.