basis naar compleet

— vrijdag 30 december 2011, 12:40 | 0 reacties, praat mee

Sanoma nog dominanter in tijdschriften

Sanoma Media domineert meer dan ooit de markt voor publiekstijdschriften. Volgens de recente Mediafacts Top 100 Publiekstijdschriften steeg de printgerelateerde omzet van Sanoma Media in 2011 tot boven de 400 miljoen euro. De totale omzet van de Top 100 Publiekstijdschriften in 2011 steeg van 982 naar 994 miljoen euro. De inkomsten uit lezers vielen met 0,3% terug, maar de advertentie-inkomsten stegen in vergelijking daarmee iets harder, na rampjaar 2009. Laatste wijziging: 30 december 2011, 14:00

In de Mediafacts Top 100 Publiekstijdschriften worden lezers- en advertentie-inkomsten opgeteld.

Opvallend is dat de top vijf van Top 100 Publiekstijdschriften wordt beheerst door titels van Sanoma Media. Op 1 prijkt Libelle, met een omzetgroei van 1%. Tegen de trend in haalt deze titel 2% meer omzet uit losse verkoop ten opzichte van vorig jaar.
Margriet pakt 8% meer omzet uit losse verkoop en Donald Duck haalt zelfs 20% meer omzet hieruit, wat een vijfde plek oplevert. Nummer 4 is overigens Elsevier, net als in 2010.

Veronica Magazine, inmiddels ook (deels) eigendom van Sanoma, neemt de tweede plaats in, ondanks een daling van de totale omzet. Op nummer 10 in de top 10 prijkt bovendien LINDA. met een spectaculair gestegen abonnementenomzet (een plus van tientallen procenten).

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.