website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Man met verwarde hijskraan verschanst zich in wc NOS-gebouw

De Speld — Geplaatst op zaterdag 3 oktober 2015, 10:04

© ANP/NICOLAAS KERKMEIJER FOTOBUREAU

Opinie BREAKING - Volgens onbevestigde berichten heeft een man met een verwarde hijskraan en een nepwapen zich verschanst in een wc van het NOS-gebouw in Hilversum. Het gebouw is uit nazorg ontruimd.

De NOS kwam onmiddellijk met een extra journaal over het incident. MAX Geheugentrainer kwam hierdoor te vervallen. Hoe de man met de hijskraan het gebouw binnen kon komen, is nog een raadsel. Mogelijk had hij een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Gerri Eickhof is op dit moment in Haren. Het is nog onduidelijk of er een verband is met de man die afgelopen maandag op de Dam schreeuwde dat hij een bommelding bij zich had in een verdachte koffer met waxinelichthouders. De koffer werd toen gedurende een paar uur ontruimd. Het is nog niet bekend of het treinverkeer rond Bunnik hervat zal worden.

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding heeft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie gezegd dat de AIVD opdracht heeft gegeven aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid om het incident te onderzoeken. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Benno Baksteen is luchtvaartdeskundige. Ab Osterhaus is viroloog.

Explosievenexperts vermoeden dat er een waterleiding is gesprongen, waardoor de wolf teruggekeerd is in Nederland. Of de wolf daadwerkelijk besmet is met het Mexicaanse vogelgriepvirus is niet zeker, maar uit voorzorg is de A50 in beide richtingen afgesloten.

Premier Rutte stuurt later vandaag een poederbrief over de kwestie aan de Tweede Kamer. Op sociale media is men vooral verontwaardigd dat de terror-oehoe niet wilde reageren. Buitenlandse media negeren het incident opzichtig. Duitse kranten pakken groot uit met ander nieuws.

Dit bericht wordt niet aangevuld.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.