Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— zaterdag 3 oktober 2015, 10:04 | 0 reacties, praat mee

Man met verwarde hijskraan verschanst zich in wc NOS-gebouw

© ANP/NICOLAAS KERKMEIJER FOTOBUREAU

BREAKING - Volgens onbevestigde berichten heeft een man met een verwarde hijskraan en een nepwapen zich verschanst in een wc van het NOS-gebouw in Hilversum. Het gebouw is uit nazorg ontruimd. Laatste wijziging: 5 oktober 2015, 10:58

De NOS kwam onmiddellijk met een extra journaal over het incident. MAX Geheugentrainer kwam hierdoor te vervallen. Hoe de man met de hijskraan het gebouw binnen kon komen, is nog een raadsel. Mogelijk had hij een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Gerri Eickhof is op dit moment in Haren. Het is nog onduidelijk of er een verband is met de man die afgelopen maandag op de Dam schreeuwde dat hij een bommelding bij zich had in een verdachte koffer met waxinelichthouders. De koffer werd toen gedurende een paar uur ontruimd. Het is nog niet bekend of het treinverkeer rond Bunnik hervat zal worden.

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding heeft minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie gezegd dat de AIVD opdracht heeft gegeven aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid om het incident te onderzoeken. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Benno Baksteen is luchtvaartdeskundige. Ab Osterhaus is viroloog.

Explosievenexperts vermoeden dat er een waterleiding is gesprongen, waardoor de wolf teruggekeerd is in Nederland. Of de wolf daadwerkelijk besmet is met het Mexicaanse vogelgriepvirus is niet zeker, maar uit voorzorg is de A50 in beide richtingen afgesloten.

Premier Rutte stuurt later vandaag een poederbrief over de kwestie aan de Tweede Kamer. Op sociale media is men vooral verontwaardigd dat de terror-oehoe niet wilde reageren. Buitenlandse media negeren het incident opzichtig. Duitse kranten pakken groot uit met ander nieuws.

Dit bericht wordt niet aangevuld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.