— dinsdag 5 mei 2009, 11:15

Rechtszaak tegen Saberi dienst volgende week

UPDATE Volgende week dient in Iran de rechtszaak in hoger beroep tegen de Amerikaans-Iraanse journaliste Roxana Saberi, die is veroordeeld voor spionage. De zaak wordt behandeld achter gesloten deuren. Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Justitie dinsdag weten, zonder de precieze datum te noemen. Saberi, die al twee weken in hongerstaking is uit protest tegen haar veroordeling tot celstraf in Teheran, is afgelopen weekend korte tijd opgenomen geweest. Dat meldt persorganisatie Reporters sans Frontières (RSF). Ze was kennelijk in de problemen geraakt door haar weigering ook vloeistof tot zich te nemen. Nadat zij wat water had gedronken is zij weer naar haar cel gebracht. Saberi werkte in Iran voor Amerikaanse media en werd in februari gearresteerd omdat ze zou hebben geprobeerd een fles wijn te kopen. Later kwam daar de beschuldiding voor spionage bij. Meer bij De Pers

Bekijk meer van

Iran

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.