Jodal

— donderdag 14 juli 2011, 09:53

RvS: ‘Bal ligt bij moslimomroepen’

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft eerder dit jaar terecht besloten om geen enkele moslimorganisatie zendtijd te verlenen. De Raad van State heeft dat geoordeeld naar aanleiding van klachten van de afgewezen stichtingen. Het Commissariaat was van oordeel dat geen van de vier aanvragers voldoende kon aantonen dat ze ook tweede- en derde-generatie moslims vertegenwoordigen. De Raad van State noemt het terecht dat het CvdM die afweging maakt. Volgens de uitspraak moet het Commissariaat wel nader motiveren hoe SMON en Stichting Moslimomroep (SMO) zich van elkaar onderscheiden. De 'bewijslast' voor representatie ligt echter bij de stichtingen zelf, die bij het Commissariaat moeten aantonen dát zij representatief zijn en meer representatief dan de ander. Daarbij moeten ze met objectieve en verifieerbare gegevens komen, aldus de Raad van State. Diverse organisaties wilden de hoofdstroming islam vertegenwoordigen, maar onderlinge meningsverschillen voorkwamen nadere samenwerking. Meer bij Raad van State Laatste wijziging: 14 juli 2011, 18:02

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.