— woensdag 3 april 2013, 10:18 | 0 reacties, praat mee

Raad van State tikt TROS op de vingers

De Raad van State heeft bepaald dat de 35.000 euro boete die het Commissariaat voor de Media (CvdM) de TROS in 2009 oplegde, terecht was. De omroep heeft zich door de TROS-reis ‘Alle fans aan dek’ dienstbaar gemaakt aan winst door derden, hetgeen verboden is. De TROS organiseerde die reis in 2007 in samenwerking met Van der Valk vakantiereizen B.V. Volgens het Commissariaat heeft de TROS zich hiermee 'dienstbaar gemaakt aan het behalen van meer dan normale winst door Van der Valk'. De omroep bestrijdt dat. Volgens haar is sprake van een zogenoemde publieksreis die alleen bedoeld is om publiek in staat te stellen om tv-opnames 'op locatie' bij te wonen. Zo'n reis valt onder het 'normaal economisch handelen'. Daarom mocht het CvdM geen boete opleggen, aldus de TROS. De rechtbank in Amsterdam stelde de TROS in mei 2011 in het ongelijk. En nu heeft de Raad van State ook in hoger beroep bepaald dat de TROS de boete moet betalen.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.