— dinsdag 10 juli 2012, 11:15 | 0 reacties, praat mee

RvdJ gaat vernieuwen

De Raad voor de Journalistiek (RvdJ) gaat vernieuwingen doorvoeren. De Raad is volgens Marnix Kreyns, bestuurslid Stichting Raad voor de Journalistiek (namens NDP Media), voortdurend onderwerp van discussie in vakkringen en daarbuiten, waarbij het draagvlak en het gezag van de Raad ter sprake komen. De RvdJ buigt zich nu over alle voorstellen en ideeën die ze de afgelopen tijd hebben gekregen van onder meer de participerende organisaties en derden die kritisch staan tegenover de Raad en media.

Gisteren vond er een bespreking plaats met een aantal bestuursleden en leden van de Raad. Besproken is hoe mogelijke vernieuwingen van de Raad voorbereid gaan worden en welk tijdpad daarbij gevolgd zou moeten worden. De komende maanden worden volgens Kreyns benut om tot uitgewerkte voorstellen te komen, die zullen worden voorgelegd aan de organisaties, die participeren in de Stichting Raad voor de Journalistiek.

Meer details zijn nog niet bekend. “In dit stadium is het uiteraard te vroeg om te zeggen om welke veranderingen het precies zal gaan en wat deze vernieuwingen voor consequenties kunnen hebben voor de organisatie van de Raad voor de Journalistiek.”

Bekijk meer van

Raad voor de Journalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.