— maandag 29 april 2013, 09:25

RVD: bodemprocedure Nieuwe Revu

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zet de rechtszaak tegen tijdschrift Nieuwe Revu gewoon door, ondanks dat het blad inmiddels excuses heeft aangeboden voor het publiceren van twee foto's van prinses Amalia, buiten de zogeheten mediacode om. "Achteraf hadden we het natuurlijk anders moeten aanpakken", stelt hoofdredacteur Erik Noomen in een verklaring op de website. Vooral de keuze om de mediacode via het 9-jarige prinsesje aan de kaak te stellen was verkeerd. "Achteraf hadden we op zoek moeten gaan naar foto’s van volwassen Oranjes", aldus Noomen. Noomen vindt overigens dat met de geplaatste foto's niets mis is. "De foto’s van Amalia zijn onschuldige, lieflijke beelden die prima passen bij het zorgvuldig gecreëerde imago van de Oranjes als hossende sportliefhebbers." Hij ziet een komende bodemprocedure dan ook met "opgeheven hoofd" en "geslepen messen" tegemoet.

Bekijk meer van

Koninklijk Huis

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.