— woensdag 6 november 2019, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Ruzie over geld werd MyBusinessmedia fataal

© Pixabay

Een ruzie tussen uitgevers over geld is de nekslag geweest voor de vakbladenuitgever MyBusinessmedia, bericht RTL Nieuws vandaag. Laatste wijziging: 6 november 2019, 09:54

De uitgeverij, die vorige maand failliet werd verklaard en daarna een doorstart maakte, verkocht een jaar geleden een deel van zijn portfolio aan concurrent Promedia uit Breda. Die weigert nu de volledige koopsom te betalen omdat de resultaten uit de aankopen niet in de buurt komen van wat bij de verkoop werd voorgespiegeld, zo maakt RTL op uit het curatorverslag.

MyBusinessmedia is uitgever van onder meer EngineersOnline, Aandrijven & Besturen, Constructeur, Elektro Data, Kunststof & Rubber en Vraag & Aanbod. Het bedrijf is de afgelopen jaren een stuk kleiner geworden door de verkoop van veel titels. Promedia kocht in oktober 2018 een verzameling titels van MyBusinessmedia voor 2 miljoen euro. Voor een kwart van dat bedrag verschafte MyBusinessmedia een lening, die binnen enkele jaren zou worden afgelost. Promedia liet bij de eerste aflossing al verstek gaan omdat er 40 procent minder omzet uit de titels zou zijn gekomen dan de uitgeverij was voorgespiegeld.

Volgens de curator was er bij MyBusinessmedia daardoor geen geld meer om de salarissen over september 2019 te betalen, en moest faillissement worden aangevraagd.

De directie van Promedia heeft het betalingsgeschil aan RTL bevestigd, met de kanttekening dat de het verhaal genuanceerder ligt dan in het curatorverslag is opgetekend. Zo zou de lening als onderpand hebben gediend voor de garanties die Mybusinessmedia bij de verkoop heeft afgegeven. Blaas vindt dat Mybusinessmedia de schuld van het faillissement onterecht in de schoenen van Promedia wil schuiven.

Meer bij RTL.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.