Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 25 september 2018, 11:00 | 2 reacties, praat mee

Ruud Coolen van Brakel over vaccinatiedebat: ‘Organiseer altijd tegengeluid’

In de vorige aflevering van de rubriek Lessen voor de Pers in Villamedia kwam Anne-Marie van Raaij, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken aan het woord. Het interview kwam ons op de nodige kritiek te staan. Iemand als Van Raaij mag geen podium krijgen, was een veelgelezen reactie. Zelf vonden we ook dat we haar veel ruimte lieten om haar ideeën voor het voetlicht te brengen. Desalniettemin blijven de dilemma’s voor de journalistiek bestaan. Daarom besteden we nog een keer aandacht aan dit onderwerp, nu met Ruud Coolen van Brakel, directeur van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. Hij praat over de rol die media in zijn ogen moeten spelen in het verhitte vaccinatiedebat.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

guido jonkers, 27 september 2018, 14:21

Wat een bizarre discussie.. Is dit een neutraal/objectief verhaal van Coolen..? Mijn hemel, wat een bias-verhaal. Vooringenomenheid straalt eraf. Een lesje van Ruud Coolen?? In het negeren van vooringenomenheid dan ws.?

“Ze moeten niet zomaar hun onwetenschappelijke theorieën over het voetlicht kunnen brengen.”

“Een deel van die groep, onder wie homeopaat Van Raaij, heeft een financieel belang. Ze bieden allerlei onwetenschappelijke therapieën aan, voor mensen met zogenaamde bijwerkingen door vaccineren. De believers zijn alleen maar argumenten aan het zoeken die in hun eigen straatje passen, het vliegt alle kanten op en ze brengen geen enkel kader aan.”

Ik geef één link naar mijn website. Het verhaal is simpel; de vooringenomenheid OPZIJ en dan IN HET MIDDEN je informeren. GOED INFORMEREN. Zoals deze artsen deden; omdat zij op de universiteit maar één klein en kort hoofdstukje over vaccins/vaccinaties gelezen/geleerd hebben. Ws. ook nog eens onder de ‘supervisie’ van Big Pharma..
Lees dit verhaal en dan is het ‘anti-vaccinatie’-debat ineens een ‘gezond-verstand’-debat..!!
https://bit.ly/2xB78KI

Alleen al het idee ‘dat je voorzichtig’ moet zijn met ‘tegenstanders van vaccinatie’ zegt meer over je journalistieke onafhankelijkheid/kracht, dan over deze vaak goedwillende, erudiete mensen..

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.