anner smart octo

— woensdag 3 september 2008, 09:10

Russische documentaire succes op internet

Een Russische documentairemaker die aandacht vroeg voor de ongebreidelde sloopdrift van Moskouse stadsbestuur, merkte dat de beoogde zender NTV geen interesse had. Voor zijn 25-minuten durende verhaal was geen plek, kreeg Andrei Loshak te horen. Loshak draaide een melancholieke documentaire en liet de harde nieuwsvraag liggen waarom historische gebouwen überhaupt gesloopt kunnen worden. Desondanks wilde NTV het item niet uitzenden. NTV stond bekend als harde nieuwszender, maar sinds Poetin in 2000 aan de macht kwam, is de zender tandeloos geraakt. NTV-eigenaar Vladimir Goesinski zat enige tijd gevangen en is Rusland inmiddels ontvlucht. De zender is nu in handen van Gazprom, de door het Kremlin beheerde energiegigant. Ondanks dat Loshak geen zender bereid vond de documentaire uit te zenden, stijgt het aantal kijkers gestaag. De documentaire heeft een plek gevonden op RuTube - de Russische tegenhanger van videosite YouTube. Meer bij de New York Times.

Bekijk meer van

Rusland

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.