— woensdag 31 juli 2019, 08:13 | 0 reacties, praat mee

Russische ambassades gebruiken Twitter om journalisten aan te vallen

© ANP | Robin van Lonkhuijsen

Rusland-correspondent van de Volkskrant, Tom Vennink, en de krant zelf worden door de Russische ambassade in Nederland beticht van liegen en bedriegen. In een tweet plaatst de ambassade twee artikelen naast elkaar: één van Vennink over een Russische politica die het tegen Poetin opneemt en een ander uit een Russische zakenkrant over dezelfde politica. "Liegen en bedriegen, dat blijkt een credo te zijn van Vennink en de Volkskrant", schrijft de ambassade erbij. Vennink heeft niet gereageerd op de aanval en is dat ook niet van plan, laat hij aan NOS weten. Het heeft volgens hem geen zin om tegen zo'n aanval in te gaan.

Het is niet de eerste keer dat de Russische ambassade journalisten aanvalt via Twitter. Vorige week beschuldigde de ambassade NRC van ‘nepnieuws verspreiden’. Ook de Russische ambassade in Londen en het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou gebruiken Twitter voor het betichten van journalisten. Meer bij NOS

Bekijk meer van

Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.