Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 16 december 2015, 11:31 | 0 reacties, praat mee

Russen vertrouwen nieuws op televisie steeds minder

Kirill Kudryavtsev / AFP

De afgelopen zes jaar is het vertrouwen van Russen in hun eigen nieuwsvoorziening flink afgenomen, meldt de Volkskrant. Nog maar 41 procent van de Russen ziet televisie als geloofwaardige bron van informatie. In 2009 was dat nog 79 procent.

Levada, dat bekend staat als onafhankelijk onderzoeksbureau, vroeg 1600 mensen naar hun vertrouwen in de media. Ook het vertrouwen in kranten, nieuwssites en radio is licht gedaald ten opzichte van 2009.

Russen halen hun nieuws vooral van televisie: voor 85 procent is dat hun voornaamste bron. Huishoudens met een laag inkomen vertrouwens zelfs voor 95 procent op televisienieuws.

Onafhankelijke zenders verdwenen de laatste jaren in Rusland - nieuwszenders zijn nu vrijwel enkel gelieerd aan de staat. Als tegenreactie op het gedaalde vertrouwen in nieuwsmedia leunen Russen meer op nieuws dat ze via vrienden of familie horen. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Rusland

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.