— dinsdag 18 oktober 2022, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Runner’s World vraagt met braillecover aandacht voor loopsporters met visuele beperking

Het magazine Runner’s World heeft als eerste Nederlandse publieksmagazine zijn cover voorzien van braille. De coverteksten op de meest recente editie van het tijdschrift zijn zowel in braille als in schrift te lezen. Daardoor kunnen mensen met een visuele beperking de coverteksten ook lezen. Laatste wijziging: 18 oktober 2022, 09:06

Runner’s World vraagt met de speciale cover aandacht voor Running Blind. Dat is een stichting die mensen met een visuele beperking wil betrekken bij de loopsport. Dat doet Running Blind onder andere door hen te koppelen aan hardlopers zonder visuele beperking.

Naast het brailleschrift zijn ook de geschreven letters op de cover anders: Runner’s World maakte gebruik van een lettertype dat speciaal ontwikkeld is voor slechtzienden. Ook in het binnenwerk van het magazine wordt het lettertype gebruikt. Daarnaast zijn de verhalen ook ingesproken en als audio te beluisteren.

Naast Runner’s World experimenteerde Donald Duck eerder ook met braille. Daarbij ging het echter om een volledig magazine en niet puur de cover, zoals bij Runner’s World het geval is.

Bekijk meer van

Runner's World

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.