— dinsdag 30 juli 2013, 09:16

Boete dreigt voor VPRO

UPDATE Een rokende Hans Teeuwen in Zomergasten kan de VPRO, die het programa uitzendt, een boete opleveren. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een onderzoek ingesteld. De set van Zomergasten is een werkplek en dus mag daar niet worden gerookt. De VPRO, die Zomergasten uitzendt, kan een waarschuwing of een boete krijgen. Hans Teeuwen was zich van geen kwaad bewust toen hij tijdens de uitzending van Zomergasten een sigaret opstak, zo meldt hij tegenover NRC. "Ja. Ik stak 'm gewoon maar op. Daar dacht ik helemaal niet bij na. Ik vind het eigenlijk heel erg stom, roken. Maar ja, ik ben verslaafd. Het is het domste wat ik ooit heb gedaan, beginnen met roken. Maar nu ben ik verslaafd. Je komt daar ook niet zomaar vanaf. De VPRO heeft eerder in een reactie aangegeven de beslissing van de NVWA af te wachten en wil er verder niet op reageren. Teeuwen was zondag de eerste zomergast van dit seizoen. Zijn aflevering trok 812 duizend kijkers. Meer bij NU.nl

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.