— woensdag 5 december 2012, 09:37

RTV Noord naar rechter om bezuinigingen

RTV Noord stapt naar de rechter nu Gedeputeerde Staten vasthoudt aan een lagere subsidie voor volgend jaar. Dat meldt Dagblad van het Noorden. De regionale omroep vraagt 9,3 miljoen euro, het provinciebestuur wil niet meer dan 8,9 miljoen euro geven. Ze vinden dat RTV Noord zijn ambities moet bijstellen. "Afgevraagd moet worden of deze ambitieuze doelstellingen wel passen binnen het huidige economische tij en daaruit voortvloeiende bezuinigingen", aldus de brief aan directeur Gijs Lensink. Aan de plicht om een kwalitatief goede regionale omroep in de benen te houden, wordt volgens Gedeputeerde Staten ruimschoots voldaan. Er zijn meer regionale omroepen die de gang naar de rechter maken om de subsidieverlagingen van de provincies terug te draaien. Zo hebben ook Omroep West en RTV Rijnmond een zaak lopen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.