— woensdag 19 februari 2020, 09:00 | 0 reacties, praat mee

RTL zette productie programma stop na arrestatie presentator

Leden van motorclub Caloh Wagoh in de rechtbank. Oprichter Delano R. is niet afgebeeld. - © ANP / Aloys Oosterwijk

RTL heeft de productie van een nieuw misdaadprogramma eind 2018 stopgezet, nadat de beoogde presentator werd gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij moord. Terwijl de opnames van Nieuwe Penoze bezig waren werd presentator Delano R. aangehouden. R. wordt ervan verdacht liquidaties gepleegd te hebben in opdracht van crimineel Ridouan T. T. wordt ervan verdacht leiding te geven aan de criminele organisatie in de zaak Marengo.

R. is oprichter oprichter van de Haagse straatbende Crips en motorclub Caloh Wagoh. Hij werd door productiemaatschappij Vice Studios ingehuurd, meldt NRC. De recherche gaat ervan uit dat hij sinds het najaar van 2017 direct chatcontact had met T.. Bij de aanhouding van R. werden foto’s en filmpjes van die gesprekken gevonden. De verdachte stelt zelf dat hij deze opnames had gemaakt voor een televisieprogramma.

“Het klopt dat Vice in de zomer van 2018 tot aan november 2018 in opdracht van RTL/Videoland aan een journalistieke docu-serie heeft gewerkt waarin Delano R. een rol speelde”, verklaart RTL in een reactie. “Vanuit zijn eigen criminele verleden kon hij ons inzicht verschaffen in de onderwereld van een nieuwe generatie criminelen, die tot op heden onzichtbaar blijft.”

RTL vervolgt in de verklaring: “Gedurende de samenwerking is er nooit opdracht gegeven tot het ondernemen van criminele activiteiten,  noch het archiveren van chatgesprekken in welke vorm dan ook. Wij zijn niet bekend met chatgesprekken en hebben de inhoud ervan nooit gezien. Toen R. in hechtenis is genomen, is de productie en de samenwerking per direct gestopt.” Meer bij NU.nl / NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.