— donderdag 19 november 2009, 09:07 | 0 reacties, praat mee

RTL wil onderzoek staatssteun kranten

RTL Nederland wil dat de Tweede Kamer laat onderzoeken of plannen van minister Plasterk (OCW) om de publieke omroep vergaand te laten samenwerken met persbureaus en kranten in strijd zijn met Europese regels rond staatssteun en mededinging. RTL wil dat vooraf effecten op de markt voor andere mediaorganisaties kritisch worden onderzocht. Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws had al stevige kritiek op het voorstel om de NPO en ANP te laten samenwerken op het gebied van videodistributie.

Op woensdag lanceerde mediawoordvoerder Joop Atsma nog een plan, waarbij de overheid miljoenen in persbureau ANP zou moeten investeren.

RTL wijzen erop dat belastinggeld wordt gebruikt om samen te werken met private partijen, waarbij in de voorgestelde verbanden bovendien een belangrijk deel van de commerciële journalistieke markt wordt uitgesloten.

“Het kan het niet de bedoeling zijn dat staatssteun aan de dagbladenbranche het bestaansrecht van onafhankelijke journalistieke partijen als RTL Nieuws in gevaar brengt”, aldus Taselaar.

Bekijk meer van

RTL

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.