Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 16 juni 2009, 10:22

Brief Plasterk over journalistenregeling

UPDATE Mediaminister Plasterk heeft in een brief aan acht directeuren en hoofdredacteuren van verschillende media zijn voorstel voor een 'jonge journalistenregeling' verduidelijkt. Plasterk onthulde tijdens de uitreiking van De Tegel, afgelopen mei, dat hij vier miljoen euro beschikbaar stelt voor het vasthouden of aannemen van jonge journalisten bij kranten. Het voorstel werd niet met gejuich ontvangen: zo was er vrees voor de onafhankelijkheid of zelfs aanstelling van 'staatsjournalisten'. Plasterk laat weten dat het geld niet via het ministerie van OCW wordt verdeeld, maar via het onafhankelijke Stimuleringsfonds voor de Pers. Het staat redacties bovendien vrij geen gebruik te maken van de regeling, schrijft Plasterk. Het geld komt bovenop de acht miljoen euro die de tijdelijke commissie innovatie en toekomst pers (bekend als de commissie-Brinkman) kan verdelen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.