— dinsdag 18 januari 2011, 09:16 | 0 reacties, praat mee

RTL-verslaggever bedreigd in Tunis

Een bezoek aan Tunesië zal verslaggever Jaap van Deurzen niet snel vergeten. Hij was daar voor RTL Nieuws om verslag te doen van de chaos in het land, die is ontstaan sinds president Ben Ali gevlucht is. Samen met cameraman John Kwant werd hun taxi tegengehouden door een groep hysterische Tunesische tieners, bewapend met keien, kapmessen en knuppels. "Dit is een Hollandse filmploeg!!!" roept de chauffeur verschrikt. Maar de jongen die met een groot broodmes staat te zwaaien heeft er geen boodschap aan. De deur moet en zal open. Op de een of andere manier komt er een soort gelatenheid over me. Dit is te overweldigend. Hier kan ik niks tegen doen. Mijn engeltjes zijn op. Het is afgelopen. Dit wordt een bloedige Arabische slachtpartij. De deur opent en het mes schiet onder mijn neus door. Maar de jongen is niet van plan om me neer te steken. Hij kijkt me niet eens aan. Haastig checkt hij de vloer van de taxi op wapens. Maar die liggen er niet. Hij gebaart hij ons om door te rijden en vliegt met bolle ogen op de volgende auto af. Een grotere opluchting is niet te beschrijven. Meer bij RTL Nieuws

Bekijk meer van

RTL

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.