training eu starters

— dinsdag 19 september 2023, 16:24 | 0 reacties, praat mee

RTL-pionier Jan de Boer overleden

Midjourney

Een dag voor zijn officiële pensionering is RTL-pionier Jan de Boer overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat meldt RTL Nieuws-hoofdredacteur Ilse Openneer op LinkedIn. "Jan was er vanaf het begin bij, in 1989", aldus Openneer. Laatste wijziging: 19 september 2023, 16:25

De Boer, die gedurende zijn carrière binnen RTL Nieuws diverse taken vervulde, was op het laatst coördinator bij het European News Exchange (ENEX), het wereldwijde samenwerkingsverband van diverse commerciële televisiezenders.

Openneer: “Jan vond het een feest om iets nieuws op te zetten. Het was voor hem even schakelen toen online en online video erbij kwam; het snel binnenhalen van het laatste beeld werd nog uitdagender. Zeker voor een man die nog met een schaar de krant te lijf ging. Jan haalde de verhalen uit de hele wereld binnen. Een constante stroom van exclusief beeld. Als ENEX-coördinator was hij de uitkijk naar buiten en daar zijn we hem dankbaar voor.”

De Boer nam een maand geleden ter redactie afscheid van zijn collega’s, van wie hij er in 34 jaar RTL Nieuws veel had zien groeien. Hij plande na zijn pensioen een muziekreis door de Verenigde Staten. “Het is zeer verdrietig dat hem dat niet gegund is”, aldus Openneer.

Bekijk meer van

RTL Nieuws Jan de Boer

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.