word studentlid

— donderdag 2 februari 2023, 11:53 | 0 reacties, praat mee

Roos Abelman wordt vast gezicht van KRO-NCRV en het ‘radiohoofd’ van Lara Billie Rense maakt stap naar televisie

Roos Abelman wordt vast gezicht van KRO-NCRV en het ‘radiohoofd’ van Lara Billie Rense maakt stap naar televisie
© Tim Knol

Roos Abelman is een van de journalistieke gezichten van KRO-NCRV. Zo wordt ze onder andere vaste presentator van het onderzoeksplatform Pointer. En Lara Billie Rense presenteert samen met Tim de Wit het nieuwe seizoen van Mediastorm. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 4 februari 2023, 17:08

Arjen Lubach heeft er een nieuwe parlementair verslaggever bij. Soumaya Ahouaoiu is dit seizoen te zien in ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ als Den Haag correspondent.

‘Leven is veranderen. Mijn laatste dag bij de NOS’, meldt Bas Gemmink op LinkedIn. Met kriebels in de buik stopt het NOS-avontuur voor Gemmink. ‘Ik ervaar dat elke dag, maar deze stap is wel van de categorie “grote verandering”. Ik voel de spanning, de nieuwsgierigheid, de trots, de “ik heb er zin in”, de traan van afscheid van het oude en bovenal de ruimte om te groeien.’ Vanaf deze week is Gemmink fulltime coach gespecialiseerd in media en journalistiek.

‘Radiohoofd maakt stap naar televisie.’ Samen met vaste presentator Tim de Wit gaat Lara Billie Rense het nieuwe seizoen van Mediastorm presenteren. ‘Vanaf 19 februari iedere zondag om 17.45 uur live op NPO 2. Tot dan!’, laat Rense op LinkedIn weten.

Journalist/presentator Roos Abelman wordt een van de journalistieke gezichten van KRO-NCRV. Zo wordt Abelman naast Anna Gimbrère en Marijn Frank de vaste presentator van het onderzoeksjournalistieke platform Pointer. Daarnaast is ze een van de vaste vervangers van Ghislaine Plag in het KRO-NCRV programma Spraakmakers op NPO Radio 1 en gaat ze bij KRO-NCRV een journalistieke podcast ontwikkelen. ‘Ontzettend blij en trots’, laat Abelman op Twitter weten.

Presentator en redacteur Jet Verheijen gaat de Utrechtse omroep verlaten om vanaf medio maart te gaan werken op de redactie van Op1. ‘Hoe cliché het dan ook klinkt, na vijf jaar op deze vertrouwde plek ben ik toe aan een nieuw avontuur’, schrijft ze op LinkedIn. ‘Zin in lange dagen, heel veel bellen, nieuwe collega’s en hopelijk een dagelijks shot adrenaline.’ Ook is Verheijen benieuwd naar het fenomeen ‘reistijd’ want, ‘de redactie is - heel gek - niet meer aan de overkant van de straat.’ Veel sterkte met de NS, Jet!

Niek de Bruijn gaat aan de slag als online redacteur voor de website van BNNVARA. ‘De afgelopen anderhalf jaar heb ik, als één van de journalisten uit het lokale NOS-project in samenwerking met Omroep Brabant, veel mooie verhalen over de Gemeente Bergen op Zoom, Gemeente Roosendaal en Gemeente Woensdrecht mogen maken. Toch werd gaandeweg mijn interesse in lokaal nieuws steeds minder, maar mijn drang en ambitie om mij bezig te houden met grotere, maatschappelijke thema’s – zoals ik voorheen deed op de redactie van NPO 3FM en Omroep HUMAN – juist groter’, schrijft De Bruijn op LinkedIn.

Deze maand is ze terug op de plek waar ze de liefde voor het vak ontdekte. Sportjournalist Lisette van der Geest vertrekt na zes jaar AD Sportwereld om terug te keren op de sportredactie van de Volkskrant. ‘Ik heb er zin in!’

Bart Brouwers van Innovation Origins stelt ons aan een wel hele bijzondere nieuwe collega voor: Laio. ‘Zij is een AI-gestuurde nieuwsredacteur die onder leiding van Merien ten Houten door ons team is gecreëerd. Onder toezicht selecteert en schrijft ze de meest relevante nieuwsverhalen op het gebied van innovatie en technologie, dankzij haar geavanceerde taalverwerkingsvermogen’, vertelt Brouwers op LinkedIn. In dit artikel stelt ze zichzelf aan ons voor.

Journalist Noah Moeys maakte deze week haar debuut in de Volkskrant. De komende maanden is ze er aan het werk als onderzoeksjournalist en verslaggever. ‘De omschakeling van een freelancebestaan naar een fulltimebaan was even wennen maar het bevalt!’, schrijft ze.

Op 1 maart begint journalist Olivier Heimel aan een nieuwe baan. Hij wordt Chef Sport van de Brabantse redacties Brabants Dagblad, BN De Stem en Eindhovens Dagblad. ‘Ik kijk er naar uit de gezamenlijke sportredactie van de drie Brabantse kranten te gaan leiden, vanuit het prachtige nieuwe MindLabs-gebouw, precies naast Tilburg CS’, schrijft hij op Twitter.

Sinds deze week horen we een nieuwe stem op Radio 10. Nieuwslezer Iris Schut is ‘heel blij met deze mooie plek’, meldt ze op LinkedIn.

Nieuwe baan? Of ken je iemand die een overstap maakt binnen of buiten de journalistiek en media? Tip Villamedia via o.v.v. ‘Transfer’.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.