— maandag 16 mei 2022, 16:20 | 0 reacties, praat mee

Rommelige uitleveringszitting Micha Kat dag uitgesteld

Micha Kat in 2010. Hij verblijft momenteel in Noord-Ierland, waar hij uitlevering naar Nederland aanvecht | ANP

Tijdens de behandeling van zijn uitlevering naar Nederland heeft complotdenker en publicist Micha Kat een dag uitstel bedongen door een nieuwe advocaat te eisen. De kans bestaat dat de zaak desondanks opnieuw wordt uitgesteld, meldt het AD. Kat werd in juli vorig jaar opgepakt in Noord-Ierland. Laatste wijziging: 16 mei 2022, 16:55

Nederland wil Kat berechten voor diverse zaken, waaronder belediging van RIVM-topman Jaap van Dissel en het verspreiden van complotverhalen. Ook moet Kat nog een celstraf van een half jaar uitzitten wegens een eerdere veroordeling voor smaad en laster.

Uit het zittingsverslag bij het AD blijkt dat Kat zijn door de rechtbank toegewezen advocaat niet erkent en op luide toon een advocaat van Phoenix Law uit Belfast eiste. Dat kantoor zou zijn gespecialiseerd in mensenrechtenkwesties.

De rechter besloot daarop Kat een dag te geven op eigen kosten een advocaat te regelen. Indien die zoektocht succesvol is, zal die niet prompt morgen kunnen beginnen, is de verwachting. Het AD verwacht dat de zaak dan opnieuw voor langere tijd wordt uitgesteld. “Dit tot frustratie van het Openbaar Ministerie in Den Haag”, aldus de krant.

Bekijk meer van

Noord-Ierland Micha Kat

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.