— dinsdag 1 december 2015, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Roger Williams bedreigd vanwege Blackface

Roger Williams, de man die voor CNN de korte documentaire Blackface over Zwarte Piet maakte, heeft doodsbedreigingen ontvangen. Dat vertelde hij maandag in RTL Late Night, aldus Nu.nl.

“Ik ben overdonderd door alle reacties” vertelde hij. “Ik kreeg hatemail en ik werd bedreigd met de dood. Ik heb duidelijk een open zenuw geraakt.”  In brieven die de regisseur ontving werd hij onder meer een “zwarte aap” genoemd. “Dat is racisme. En racisme is hoe dan ook verkeerd.”

Williams wilde met zijn korte documentaire, die vanaf zondag online te zien is, iedereen buiten Nederland laten zien wat voor traditie Zwarte Piet is. “In Amerika kent men dit niet”, legde hij uit. “Maar Nederlanders weten blijkbaar ook niet dat de gekleurde gemeenschap in Nederland ook tegen Zwarte Piet is.”

Meer bij Nu.nl.

Bekijk meer van

Roger Williams CNN

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.