banner anp

— maandag 19 juli 2010, 10:39 | 1 reactie, praat mee

Roethof vertrekt als NOS Ombudsman

Wegens verschil van inzicht over de inhoud en de invulling van de functie Ombudsman hebben de NOS en Guikje Roethof besloten om de samenwerking per 1 augustus te beëindigen. De NOS is van oordeel dat het "afleggen van verantwoording aan het publiek over de wijze waarop zij journalistiek bedrijft, niet optimaal functioneert". Roethof vervult sinds juni 2009 op parttime basis de rol van NOS Ombudsman. Zij vindt dat de NOS er een fulltime functie van zou moeten maken met een vaste plek in de programmering.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

herman, 19 juli 2010, 14:40

Als deze mevrouw fulltime bij de Nos zou gaan werken, zoals zij graag wil, dan zouden wij alleen fulltime niets van haar zien of horen! Normaliter bespreek je arbeidsvoorwaarden e.d. vooraf, maar kennelijk heeft deze functie zo weinig inhoud, dat er weinig te bespreken viel. Baantje heeft wellicht iets te maken met haar naam, D66 en een baantje “regelen”. In ieder geval verstandig, dat ze opstapt! Zouden meer mensen bij de NOS moeten doen, denk aan belangenverstrengelingen bij de diverse praatprogramma’s, waar bepaalde onderwerpen niet aan bod komen door “invloed” van de interviewers…..

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.