— vrijdag 26 januari 2018, 10:16 | 0 reacties, praat mee

Roethof nieuwe voorzitter stichting Raad voor de Journalistiek

© Rob Jongbloed

Guikje Roethof volgt Folkert Jensma op als voorzitter van de stichting Raad voor de Journalistiek. Roethof neemt plaats in het bestuur namens NDP Nieuwsmedia. De organisaties die deelnemen in de Stichting faciliteren de Raad voor de Journalistiek – de onafhankelijke instantie voor zelfregulering van de media – die wordt voorgezeten door Frits van Exter. Laatste wijziging: 26 januari 2018, 10:43

Roethof is in haar lange loopbaan geruime tijd werkzaam geweest als journalist en radiomaker bij onder andere de VARA en de VPRO, de Groene Amsterdammer, HP/De Tijd, RTL Z, PMdenHaag en de NOS.

Als nieuwe bestuursvoorzitter wil Roethof bijdragen aan het versterken van de positie van de Raad. “Een systeem van zelfregulering van de pers waar zowel publieke als private media aan meedoen is in een democratie van grote waarde. De hele samenleving heeft baat bij zorgvuldige en betrouwbare journalistiek. Hiervoor biedt de Leidraad van de Raad doordachte handreikingen. Ik zet me graag in voor dit mooie instituut, dat soms nog te weinig gekend en gewaardeerd wordt.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.