website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Roethof nieuwe voorzitter stichting Raad voor de Journalistiek

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op vrijdag 26 januari 2018, 10:16

© Rob Jongbloed

Nieuws Guikje Roethof volgt Folkert Jensma op als voorzitter van de stichting Raad voor de Journalistiek. Roethof neemt plaats in het bestuur namens NDP Nieuwsmedia. De organisaties die deelnemen in de Stichting faciliteren de Raad voor de Journalistiek – de onafhankelijke instantie voor zelfregulering van de media – die wordt voorgezeten door Frits van Exter.

Roethof is in haar lange loopbaan geruime tijd werkzaam geweest als journalist en radiomaker bij onder andere de VARA en de VPRO, de Groene Amsterdammer, HP/De Tijd, RTL Z, PMdenHaag en de NOS.

Als nieuwe bestuursvoorzitter wil Roethof bijdragen aan het versterken van de positie van de Raad. “Een systeem van zelfregulering van de pers waar zowel publieke als private media aan meedoen is in een democratie van grote waarde. De hele samenleving heeft baat bij zorgvuldige en betrouwbare journalistiek. Hiervoor biedt de Leidraad van de Raad doordachte handreikingen. Ik zet me graag in voor dit mooie instituut, dat soms nog te weinig gekend en gewaardeerd wordt.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.